2015. aasta parim vorstigrillija on võistkond BBQ Semud

2015 vorstigrill

Laupäeval, 8. augustil, toimusid Tapa Vorstifestivlil Eesti meistrivõistlused vorstigrillimises. Võistlusel osales 7 võistkonda. Üldarvestuses pälvis esikoha võistkond BBQ Semud. 

Võistluse protokoll

Näm-Näm vorstivooru ja fantaasiavooru roogasid küpsetasid võistkonnad: Laigulised, Sambakaste esimest korda elus, Sotsiaaldemokraatlik erakond, BBQ Semud, Grillministeerium, Vorstikunn ja Tapa Vallavalitsus. 

Võistlustöid hindasid Eesti Grilliliidu kohtunikud: Kaja Asuküla, Ervin Rohtla, Hellar Eerik, Reelika Eerik, Jaanus Alliksoo, Tarmo Rosenberg, Andro Ennok, Margit Gruuse, Annely Sander, Siret Kuldkepp, Taimi Nõlvak, Tõnu Ennemuist, Keiri Nõlvak, Merle Lauk, Ove Lauk, Mart Vellama ja Karita Gruuse.

Fantaasiavooru esitluse eripreemia pälvis võistkond Vorstikunn.

Fantaasiavooru võitja võistkonna Grillministeerium kapten Tauno Jõeveer: “Meie töö nimi oli "Peenike pihus". Savist tegime käed, mille peal oleks hea serveerida. Käte tegemine käib nii, et võimalikult suurde kollasesse kummikindasse valatakse segu ja lastakse kuivada ning seejärel nokid kinda ära ja serveerimiskäsi ongi valmis. Käe pealt pakkusime siis tavalist peenikest lambasooles vorsti ja selle juurde ka grillitud köögivilju: baklažaan, paprika, värske kurk ja prorgand. Joogiks oli bool jääkuubikute, mustika, arbuusi, jõhvikamahla ja gaseeritud veega. Liskas pakkusime ka grillitud Gruusia leiba. ".

Eesti meistrivõistlused veiseliha grillimises korraldasid Eesti Grilliliit koostöös Liivimaa Lihaveis MTÜ ja Viimsi Vabaõhumuuseumiga. Eesti Grilliliidu 2015. aasta võistlushooaja korralduspartnerid on Reola Gaas, Bauhof, Santa Maria, Rakvere Lihakombinaat, Tallegg, Kaupmees, Campingaz (Matkasport), Aura (A.Le Coq), GrillonBBQ, BBQ Entertainment (Enn Tobreluts), Nikon, EVG Print ja Netiarve.ee.

Eesti Grilliliidu võistluskalender: www.grilliliit.ee 

Lisainfo:
Auris Rätsep
Võistluse peakohtunik
504 3000, liit@grilliliit.ee
www.grilliliit.ee

Eesti meistrivõistlused vorstigrillimises 2015 partnerid

     
tapa vald

Tapa vald - Korralduspartner

namnam production

Näm-Näm Production - Korralduspartner

Reola Gaas

Gaasipartner

Bauhof

Toetaja

santa maria

Maitseainepartner

Campingaz

Grillipartner

alecoq

Joogipartner

fest

Auhinnapartner

grillon bbq

Söepartner

Grillimess

Reklaamipartner

armasta eesti toitu
 
Koostööpartner

Grillipood

Grillipood

Nikon

Fotopartner 

EVG Print

Trükipartner  

Netiarve


Arvepartner 

 

egl

Korraldaja 

 

2016. aasta Eesti meister vorstigrillimises on võistkond Vorstikunn

2016 vorstigrill kokkuvote 840

Pühapäeval 14. augustil toimusid VI Tapa Vorstifestivaliga koostöös Eesti meistrivõistlused vorstigrillimises.

Võistlusel osales 7 võistkonda: Grillministeerium ja Perepubi, Laigulised, Dreamer BBQ Semud, SDE, Tapa Valla Noortekogu, Tapa Vallavalitsus ja Vorstikunn.

Võisteldi kahes võistlusvoorus. Näm-Näm vorstivoorus maitsestati, topiti ja grilliti vorsti ja fantaasiavoorus valmistati võistlustöö võistkonna poolt vabalt valitud toorainetest, kuid töö kohustuslikuks põhitooraineks oli grillitud vorst.

Näm-Näm vorstivooru võitis võistkond SDE.

Fantaasiavooru võitis võistkond Dreamer BBQ Semud.

Fantaasiavoorus pälvis eripreemia atraktiivseima esitluse eest võistkond Tapa Vallavalitsus.

 Võistluse protokoll

Võistlustöid hindasid Eesti Grilliliidu kohtunikud: Anneli Nurmik, Margus Nurmik, Kaja Asuküla, Tarmo Rosenberg, Annely Sander, Margit Gruuse, Andro Ennok, Siret Kuldkepp, Jan-Roland Raukas, Valli Järve, Egle Raukas, Ludmilla Kuruson, Jaanus Allksoo, Karita Gruuse, Mart Vellama ja Tõnu Ennemuist.

Eesti meistrivõistlused vorstigrillimises korraldas Eesti Grilliliit koostöös Tapa Vallavalitsusega.

 Võistluse fotograaf Aleksander Kurusoni (Eesti Grilliliit) pildigalerii...

Eesti Grilliliidu 2016. aasta võistlushooaja korralduspartnerid on Alexela Energia, Bauhof, Santa Maria, Kaupmees, Campingaz (Matkasport), Aura (A.Le Coq), Dreamer (Dunker), GrillonBBQ, BBQ Entertainment (Enn Tobreluts), EVG Print ja Eesti Grillimess www.grillimess.ee.

Eesti Grilliliidu võistluskalender: www.grilliliit.ee

Lisainfo:
Auris Rätsep
Võistluse peakohtunik

504 3000, liit@grilliliit.ee

www.grilliliit.ee 


Eesti meistrivõistlused vorstigrillimises 2016 partnerid

     
tapa 75

Tapa Linnavalitsus - korraldaja

namnam production

Näm-Näm Production - Korralduspartner

alexela energia

Esitleja

Bauhof

Suurtoetaja

santa maria

Maitseainepartner

Campingaz

Grillipartner

dreamer

Ametlik grillivein

alecoq

Joogipartner

fest

Auhinnapartner

grillon bbq

Söepartner

Grillimess

Reklaamipartner

EVG Print

Trükipartner  

 

egl

Korraldaja 

 

2015. aasta parim Hiiu kala grillija on võistkond Vana Kaval Hai

2015 hiiu kala

Laupäeval, 15. augustil, toimus Hiiumaal Kassari Puhkekeskuses Eesti meistrivõistlused Hiiu kala grillimises. Võistlusel osales 5 võistkonda. Üldarvestuses pälvis esikoha võistkond Vana Kaval Hai.

Võistluse protokoll

Hiiumaa lestakala vooru, Hiiumaa ahvenavooru ja Hiiumaa fantaasiavooru roogasid küpsetasid võistkonnad: RAUD performance, Vana Kaval Hai, Metsanotsu grillitiim, Omad Poisid ja Eesti Grilliliit.

Võistlustöid hindasid Eesti Grilliliidu kohtunikud: Jan-Roland Raukas, Egle Raukas, Margit Gruuse, Karit Gruuse, Merle Lauk, Ove Lauk, Kätlin Talumaa, Andžela Endi ja Annika Vellamäe. 

Fantaasiavooru esitluse eripreemia pälvis võistkond Vana Kaval Hai.

Fantaasiavooru võitja võistkonna Vana Kaval Hai: "Meie töö nimeks oli "Armastusega Hiiumaalt". Tooraineks oli lestakala, millele oli eesmärk anda südamekuju. Seda saab edukalt töödelda ja saavutada kalakääridega. Maitsestasime ja grillsime resti vahel. Serveerimisel joonistasime vaarikatoormoosist südamekujutised ja joogiks pakkusime morssi.".

Võistlus toimus koostöös esmakordselt korraldatud Hiiu Kala ja Õlle Festivaliga. Päev oli sisukas ja meeleolukas, lisaks suurele grillivõistlusele toimusid mitmed vahvad tegevused, mille käigus tutvustati pikkade traditsioonidega Hiiu õlle valmistamist ja Hiiumaa kalapüügi ja -küpsetamise kultuuri.

Eesti meistrivõistlused Hiiu kala grillimises korraldas Eesti Grilliliit koostöös Kassari Puhkekeskusega. Eesti Grilliliidu 2015. aasta võistlushooaja korralduspartnerid on Reola Gaas, Bauhof, Santa Maria, Rakvere Lihakombinaat, Tallegg, Kaupmees, Campingaz (Matkasport), Aura (A.Le Coq), GrillonBBQ, BBQ Entertainment (Enn Tobreluts), Nikon, EVG Print ja Netiarve.ee.

Eesti Grilliliidu võistluskalender: www.grilliliit.ee 

Lisainfo:
Auris Rätsep
Võistluse peakohtunik
504 3000, liit@grilliliit.ee
www.grilliliit.ee 

Hiiumaa meistrivõistlused grillimises 2015 partnerid

     
Reola Gaas

Gaasipartner

Bauhof

Toetaja

santa maria

Maitseainepartner

Campingaz

Grillipartner

alecoq

Joogipartner

fest

Auhinnapartner

grillon bbq

Söepartner

Grillimess

Reklaamipartner

armasta eesti toitu
 
Koostööpartner

Grillipood

Grillipood

Nikon

Fotopartner 

EVG Print

Trükipartner  

Netiarve


Arvepartner 

egl

Korraldaja 

Eesti meistrivõistlused veiseliha grillimises 2016

2016 veisegrill kokkuvote 860

Laupäeval 3. septembril toimusid Viimsi Rannarahva Muuseumi ja Viimsi Taluturuga koostöös Eesti meistrivõistlused veiseliha grillimises. Võistlusel osales 5 võistkonda: Grillimaailm (Tallinn), Dreamer BBQ Semud (Jõgeva/Viljandi/Tartu), Campingaz Team (Tartu), Bravo Catering Team (Pärnu) ja Väike UFO (Saaremaa).

Võisteldi kolmes võistlusvoorus. Esimeses voorus grilliti rohumaaveise seljatükki, teises rohumaaveise tri-tip'i ja fantaasiavoorus valmistati võistlustöö võistkonna poolt vabalt valitud toorainetest, kuid põhitooraine pidi olema eestimaine rohumaaveis ja pärinema Liivimaa Lihaveise tootevalikust.

Esimese vooru (esiselg) võitis võistkond Campingaz Team.

Teise vooru (tri-tip) võitis võistkond Väike UFO.

Fantaasiavooru võitis võistkond Bravo Catering Team.

Fantaasiavoorus pälvis eripreemia atraktiivseima esitluse eest võistkond Dreamer BBQ Semud.

 Võistluse protokoll

Võistlustöid hindasid Eesti Grilliliidu kohtunikud: Annely Sander, Reelika Eerik, Jan-Roland Raukas, Valli Järve, Egle Raukas, Alice Vipp, Ludmilla Kuruson, Aarne Rosenstrauch, Jaanus Alliksoo, Jaanus Vernik, Riina Jaanson, Tõnu Ennemuist, Kätlin Talumaa, Raili Jallai ja Heiky Jallai.

Rohumaaveist tutvustavas suures infotelgis näidati rümbalõikust ja tutvustati erinevaid lihaseid. Huvilised said valida rohumaaveisest meelepäraseid lihatükke ja lasta need Ööbiku Gastronoomiatalu grillimeistritel maitsvaks roaks valmis grillida. Viimsi Taluturul müüdi ehedat kodumaist toidukaupa.

Eesti meistrivõistlused veiseliha grillimises korraldas Eesti Grilliliit koostöös Liivimaa Lihaveise ja Viimsi Rannarahva Muuseumiga.

 Võistluse fotograaf Aleksander Kurusoni (Eesti Grilliliit) pildigalerii...



Eesti Grilliliidu 2016. aasta võistlushooaja korralduspartnerid on Alexela Energia, Bauhof, Santa Maria, Rakvere Lihakombinaat, Tallegg, Kaupmees, Campingaz (Matkasport), Aura (A.Le Coq), Dreamer (Dunker), GrillonBBQ, BBQ Entertainment (Enn Tobreluts), EVG Print ja Eesti Grillimess www.grillimess.ee.

Eesti Grilliliidu võistluskalender: www.grilliliit.ee

Lisainfo:
Auris Rätsep
Võistluse peakohtunik

504 3000, liit@grilliliit.ee

www.grilliliit.ee 


Eesti meistrivõistlused veiseliha grillimises 2016 partnerid

     
rannarahva muuseum

Rannarahva Muuseum

alexela energia

Esitleja

Bauhof

Suurtoetaja

santa maria

Maitseainepartner

Campingaz

Grillipartner

dreamer

Ametlik grillivein

alecoq

Joogipartner

fest

Auhinnapartner

grillon bbq

Söepartner

Grillimess

Reklaamipartner

EVG Print

Trükipartner  

egl

Korraldaja 

Eesti Grilliliidu suur sünnipäevapidu - Eesti Verivorsti Pidu

Päev: Esmaspäev, 20. juuli
Koht: Hiiumaa, Kärdla jahisadam
Võistluse algus / lõpp: 11.00 / 21.00
Sissepääs ja võistlusel osalemine: Tasuta
Võistlevad: Sõpruskondade, ettevõtete ja organisatsioonide võistkonnad
Osalevate võistkondade arv: kuni 15
Võistkonnaliikmete arv: ei ole piiratud

Sadama GPS koordinaadid: 59°00'37.20''N ; 22°45'15.60''E

Kohtunikud

Võistustöid hindavad Eesti Grilliliidu kohtunikud.
Võistluste peakohtunik on EGL juhatuse liige Auris Rätsep. 
Kohtunikuks võib saada iga Eesti Grilliliidu liige kes läbib kevadel toimuva kohtunike koolituse.

Lisainfo »

Uuendused 2015. aasta reeglites:

  • Esimeses võistlusvoorus grillitakse Hiiumaa (Hiiuranna) veiseliha.
  • Teises võistlusvoorus grillitakse Hiiumaa lambaliha.
  • Kolmanda vooru ehk fantaasiavooru võistlustööde esitlemine toimub võistkonna võistlusplatsil (mitte näiteks 10m eemal puu all vms).
  • Kõikides voorudes on grilliaparaatide valik vaba, st võistkond otsustab ise, kas võisteldakse söe- või gaasigrillil. Grillimise võistlustel võisteldakse grillimise meetodil st küpsetamine toimub tule või süte kohal. Juhul kui küpsetusaparaadina kasutatakse eraldi küttekoldega barbecue-ahju, siis on lubatud nii tule tegemiseks kui küpsetamiseks kasutada ainult ülemist küpsetuskollet.
  • Võistlusroa küpsetamisel grillipinnal on keelatud võistlusrooga mähkida ja katta fooliumiga või millegi muu kunstliku, mitte loodusliku vahendiga (pott vms). Selle reegli eesmärk on säilitada võistusroa töötlemiseks grillimistegevus (mitte hautamine, keetmine vms sarnane töötlemisviis) ja säilitada hea grilli- ja suitsuhõng võistlusroas. Küll võib võistlustööd hoida fooliumisse mähituna enne küpsetamist, näiteks fooliumi sees marinaadis ja peale grillimist ning enne serveerimist järelküpseminse ja soojashoidmise eesmärgil. Fantaasiavoorus kehtib see reegel fantaasiaroa grillitava ja kohtunikele esitletava põhikomponendi kohta, garneeringut ja lisakomponente on fantaasiavoorus lubatud töödelda vabalt valitaval meetodil.
  • Igal võistlusel antakse eripreemia ka atraktiivseima võistlusplatsi ja originaalseima küpsetusaparaadi eest.

Santa Maria soovitab: Avasta uusi maitseid!

Eesti Grilliliidu 2015. aasta võistlushooaja maitseainepartneri Santa Maria poolt antakse võistluse alguses igale võistkonnale maitseainekott, mis sisaldab allpoolkirjeldatud häid maitsestamistooteid. Võistlustööde maitsestamisel on lubatud kasutada maitseaineid, marinaade, mop-kastmeid jms. maitsetooteid võistkonna vabal valikul.

Santa Maria maitseainekomplekt

VÕISTLUSHOOAJA PÕHIMAITSEAINED:

Extra Fine Selection sarjast veskid: Kivisool 140g, Tellicherry pipar 70g, Suitsune grillimaitseaine 85g.
Ürdid väikses pakis: Petersell 4g, Koriander purustatud 20g, Prantsuse ürdisegu 6g, Rosmariin 15g
Puhtad maitsed väikses pakis: Ingver, jahvatatud 20g, Sinepiseemned 35g
BBQ: BBQ kaste suitsumaitseline 470g
Tex Mex: Taco kaste mahe 230g

2015 SM maitseainekomplekt liha

HIIUMAA MEISTRIVÕISTLUSED GRILLIMISES LISAMAITSEAINED: 

Extra Fine Selection sarjast veskid: Valge pipar, Scandinavian Forest
Küüslaugupipar 30g
Lihamaitseaine tüümianiga 25g

Santa Maria toodete kohta loe ja vaata lisaks:

www.santamaria.ee 


Hiiuranna veiselihavoorus grillitakse Hiiumaa mahe šoti mägiveise antrekooti

hiiu antrekoot

Hiiuranna šoti mägiveised hooldavad suveperioodil Hiiumaa mereääre rannaniitusid, toituvad looduslikest taimedest ega ole intensiivkasvatuse produkt. Loomad on aeglase kasvuga ning liha kvaliteet väga hea, liha marmorsus tekib alates 3 eluaastast. Liha on väherasvane ja tervislik.

Hiiumaa lambalihavoorus grillitakse Hiiumaa mahe lambakarreed

hiiu tallekarree

Lambad on sündinud ja kasvanud Hiiumaa looduslikel rannakarjamaadel, ehk siis saate maitsta just seda õiget mahelamba karreed!

Hiiumaa fantaasiavoorus lennaku fantaasia: grillida võib kõike!

hiiumaa 2014 fantaasiaroog

Fotol: võistkonna Ekstra Esmaspäev 2014. aasta Kaupmehe fantaasiavooru töö. Foto: Kutt Niinepuu

Fantaasiavoorus grillib iga võistkond vabalt valitavatest toiduainetest fantaasiarooga ja esitleb seda avalikul esitlusel võistkonna võistlusplatsil.


Grillon BBQ on võistlushooaja ametlik söepartner

grillon-bbq kottEestimaine firma "Grillon BBQ” toodab kõrgeima kvaliteediga suuretükilist lehtpuusütt “Grillon BBQ", mis on grilliguru ja Eesti Grilliliidu juhatuse liikme Enn Tobrelutsu hinnangul Eestis parim saadaolev grillsüsi. See süsi sobib nii pikaajaliseks grillimiseks kui ka BBQ-ks ideaalselt, sest süsi on suuretükiline ja grillsöe süsinikusisaldus on 82%, mis tagab püsiva ja kõrge küpsetustemperatuuri. Söel on vähene niiskussisaldus, seega süttib see ülimalt hästi ja on lihtne kasutada. Süsi ei saa märjaks ka söekoti vihma käes olles, sest pakend on kolmekihiline - keskmiseks kihiks on kile, mis tagab söe säilitamise kvaliteedi. Kotti on tänu tugevatele sangadele mugav tõsta. Grilloni söetükkide suurus on 50-100 mm vähemalt 80%, 20-50 mm kuni 12%, 0-20 mm kuni 8%. Seega ei ole pakendis praktliselt üldse peenikest puru ja tolmu. See süsi on tervisele ohutu ega tekita kasvuhoonegaase. Nägusa ja mugava pakendi ning pika grillimisaja tõttu on see süsi kõikide grillmeistrite, peokorraldajate, majutusasutuste ja restoranide lemmik. Suurem osa Grilloni grillsöest müüakse Pariisis - sealsed grillmeistrid hindavad seda väga kõrgelt! Nüüdsest on Grillon otsustanud panustada rohkem ka Eesti turule ja anda Eesti Grilliliidu poolt korraldatavatel võistlustel võimalust kasutada parimat restoranikvaliteediga grillsütt. Grilloni sütt on võimalik osta ka mitmetest Eesti kauplustest, sh Hortes, HansaPlant, HomeYard, Viimsi Lihapood jne.

Loe ja vaata Grilloni grillsöe kohta lisaks

NB: Iga võistkond saab võistlusel ühe 50-liitrise Grilloni söekoti, sellest kogusest jätkub targalt küpsetades kõigiks kolmeks võistlusvooruks.


Reola Gaas on võistluste ametlik gaasipartner

ergase gaas

Alates 2013. aastast on kõikides võistlusvoorudes grilliaparaadi valik vaba - grillida võib nii söe- kui gaasigrilliga. Reola Gaasi 10-, 11- ja 5 kg-sed gaasiballoonid on varustatud kiire click-on ühendussüsteemiga, mida on mugav kasutada. Balloonid sobivad ideaalselt kaasavõtmiseks matkale, piknikule, aiapeole, jahisõidule, autosuvilasse ning koduse gaasipliidi käitamiseks. Click- ja alusta grillimist!

Alates 2015. aastast on kõigil võistlejatel ja söögitegijatel suurepärane võimalus kasutada söögitegemiseks parimat balloonigaasi – Reola Gaasi. Selle tarbeks jagab Reola Gaas kõigile võistlejatele, kes grillivad gaasiga, tasuta gaasi. Selleks, et vajalikku gaasikogust planeerida ja kohale tuua, andke oma gaasikasutuse soovist teada Reola Gaasi esindajale: Marko Jõgis, marko@reolagaas.ee, 58553210.

Loe ja vaata lisaks: www.reolagaas.ee


Põltsamaa Fest vahuvein

Fest on võistlushooaja ametlik vahuvein

Põltsamaa Fest Classic on esimene Eesti vahuvein ja Eesti Grilliliidu 2014. aasta võistlushooaja auhinnapartner. Pidulikus pudelis Fest on vahutav puuvilja-marjavein ja oivaline pidujook, milles peegeldub värskete viljade kergus ja veinimeistrite tarkus. Naudi jahutatult 8-10ºC.

Loe ja vaata Festi kohta lisaks: www.felix.ee


Korraldajad

Võistlusele registreerimine: liit@grilliliit.ee 
Küsimused ja registreerumise lisainfo:
 Auris Rätsep, 5043000, liit@grilliliit.ee
Võistluse korraldaja: Eesti Grilliliit ja Hiiu vald

Võistluskalender

Eesti Grilliliidu võistluste kalender: www.grilliliit.ee


grillipood

Grillipood

Võistlusel on kohal ja avatud Eesti rahwa grillipood, kus müüakse innovatiivseid grillitarvikuid ja grillimeistritele vajalikke riideesemeid. Tasuda saab sularahas.

Loe ja vaata lisaks: www.grillipood.ee 

Hiiumaa meistrivõistlused grillimises 2015 partnerid

     
hiiu vald

Hiiu vald

hiiuranna

partner

hiiumaa vorst grill

partner

Reola Gaas

Gaasipartner

santa maria

Maitseainepartner

Campingaz

Grillipartner

alecoq

Joogipartner

fest

Auhinnapartner

grillon bbq

Söepartner


Grillipood
Grillipood

Nikon

Fotopartner 

EVG Print

Trükipartner  

Fullnet


Veebi- ja fototööd 

Netiarve


Arvepartner 

egl

Korraldaja 

Eesti meister Hiiu kala grillimises on võistkond OÜ Pilderi

 

Laupäeval, 16. augustil, toimus IV Lestafesti raames rahvalik toiduvamistamise suurvõistlus Eesti meistrivõistlused Hiiu kala grillimises. Esmakordselt peetavatel võistlusel osales kolm võistkonda, kellest üldarvestuses pälvis esikoha võistkond OÜ Pilderi.

Lesta-, ahvena ja fantaaisavoorus küpsetasid võistlusroogasid võistkonnad OÜ Pilderi, Hiiu Vald, Lest ja Lammas.

Võistlustöid hindasid Eesti Grilliliidu kohtunikud Siret Kuldkepp, Sandra Rätsep, Heli Simulant, Tiit Teinlum, Sven Rosenstok ja Mairi Järv. 

Lestavoor

  1. OÜ Pilderi
  2. Hiiu vald
  3. Lest ja lammas

Ahvenavoor

  1. Hiiu vald
  2. Lest ja lammas
  3. OÜ Pilderi

Fantaasiavoor

  1. OÜ Pilderi
  2. Hiiu vald
  3. Lest ja lammas

Paremusjärjestus

  1. OÜ Pilderi
  2. Hiiu vald
  3. Lest ja lammas

Eesti meistrivõistlused Hiiu kala grillimises esitluse eripreemia pälvis võistkond Hiiu vald

Fantaasiavooru võitjaks tunnistati kohtunikkonna hinnangul võistkond OÜ Pilderi, kes osutus ka võistluse üldvõitjaks. Võistkonna kapten Ivo Lõppe selgitab:

"Meie fantaasiavooru töö nimi oli Parim kala on vorst. Segasime vorstimassi säinast ja sealihast suhtes 50/50. Maitseaineteks oli põhiliselt sibul, kuid lisasime ka soola, pipart ja suhkrut. Joogiks pakkusime onu Kaidu Hiiumaa ehtsat koduõlut".

13. juunil 2015 toidukultuuri festivali Hea Toidu Festival – Grillfest raames Pärnus, Vallikääru aasal, toimuvale üleriigilisele lõppvõistlusele Eesti meistrivõistlused grillimises – Grillfest või Eesti Rahwa Barbecue võistlus (võitjavõistkonna valikul) pääseb võistluselt punktiarvestuses suurima kogupunktisumma pälvinud võistkond OÜ Pilderi.

Lõppvõistluste kodulehed: http://grillfest.grillfest.ee ja http://bbq.grillfest.ee.
Toidukultuuri festivali koduleht: www.grillfest.ee

Eesti meistrivõistlused Hiiu kala grillimises korraldasid Eesti Grilliliit ja Hiiu Vallavalitsus.

Lisainfo:
Auris Rätsep
Eesti Grilliliidu võistluste korraldaja
5043000, grilliliit@grillfest.ee

Eesti meistrivõistlused Hiiu kala grillimises 2014 koostööpartnerid

     
lestafest

Korralduspartner

meira 2014

Maitseainepartner

meira

Suurtoetaja

Campingaz

Grillipartner

aura mahlad

Veepartner

Premia

Jäätisepartner

Fest - Eesti esimene vahuvein


Auhinnapartner

 grillon bbq

Söepartner 

köögitarvikute partner


Köögitarvikute partner

tev-tervisepartner
Tervisepartner 

Nicorex e-sigaretid

E-sigaretipartner 

Nikon

Fotopartner 

EVG Print
Trükipartner  

Fullnet


Veebi- ja fototööd 

Netiarve


Arvepartner 

 Grillipood

Grillipood

egl

Korraldaja 

 

2015. aasta parim veiselihagrillija on võistkond Smoky CQ2 BBQ Team

2015 veisegrill

Laupäeval, 5. septembril, toimusid Viimsi Vabaõhumuuseumis Eesti meistrivõistlused veiseliha grillimises. Võistlusel osales 7 võistkonda. Üldarvestuses pälvis esikoha võistkond Smoky CO2 BBQ Team.

Võistluse protokoll

Rohumaaveise ribivooru, rohumaaveise hanger steigi ja rohumaaveise fantaasiavooru roogasid küpsetasid võistkonnad: Grillivad Fuuriad, Smoky CO2 BBQ Team, Grillimaailm, Näm-Näm Production, Campingaz Team, Tallinna Teeninduskool ja Toome metall.

Võistlustöid hindasid Eesti Grilliliidu kohtunikud: Hellar Eerik, Reelika Eerik, Jaanus Alliksoo, Taimi Nõlvak, Tõnu Ennemuist, Aarne Rosenstrauch, Keiri Nõlvak, Jan-Roland Raukas, Egle Raukas, Aleksander Kuruson, Ludmilla Kuruson, Kätlin Talumaa ja Alice Vipp.

Fantaasiavooru esitluse eripreemia pälvis võistkond Campingaz Team ja atraktiivseima grilliaparaadi eripreemia pälvis võistkond Toome metall suure grilliveduri eest.

Fantaasiavooru võitja võistkonna "Smoky CO2 BBQ Team" kapten Sven Rosenstok: “Rohumaaveist serveerisime rohu pealt. Kasutasime ära kõik ninast sabani ja veisest jäi järgi vaid ohe. Pooleks lõigatud sääreluu ehk torukondi seest serveerisime grillitud maksa, välisfileest haket ja kõikvõimalikku kodumaist värsket kraami, mida ostsime siitsamast Viimsi taluturult".

"Esimese kahe vooru toorained olid põnevad ja osalenud võistkondade tase oli väga kõrge, pea kõik olid kogenud ja tipptasemel tegijad. Sellisel võistlusel on auasi saavutada kolmas koht", oli võistkonna Näm-Näm Production kapten Koit Kuusk võistluspäevga igati rahul.

Eesti meistrivõistlused veiseliha grillimises korraldasid Eesti Grilliliit koostöös Liivimaa Lihaveis MTÜ ja Viimsi Vabaõhumuuseumiga. Eesti Grilliliidu 2015. aasta võistlushooaja korralduspartnerid on Reola Gaas, Bauhof, Santa Maria, Rakvere Lihakombinaat, Tallegg, Kaupmees, Campingaz (Matkasport), Aura (A.Le Coq), GrillonBBQ, BBQ Entertainment (Enn Tobreluts), Nikon, EVG Print ja Netiarve.ee.

Eesti Grilliliidu võistluskalender: www.grilliliit.ee 

Lisainfo:
Auris Rätsep
Võistluse peakohtunik
504 3000, liit@grilliliit.ee
www.grilliliit.ee

Eesti meistrivõistlused veiseliha grillimises 2015 partnerid

     
rannarahva muuseum

Rannarahva Muuseum

Reola Gaas

Gaasipartner

Bauhof

Toetaja

santa maria

Maitseainepartner

Campingaz

Grillipartner

alecoq

Joogipartner

fest

Auhinnapartner

grillon bbq

Söepartner

Grillimess

Reklaamipartner


armasta eesti toitu
Koostööpartner

Grillipood

Grillipood

Nikon

Fotopartner 

EVG Print

Trükipartner  

Netiarve


Arvepartner 

egl

Korraldaja 

2015. aasta parim õunagrillija on võistkond Märt ja Sõbrad

2015 ounagrill

Laupäeval, 26. septembril, toimusid Viimsi Vabaõhumuuseumis Eesti meistrivõistlused õunagrillimises. Võistlusel osales 4 võistkonda. Üldarvestuses pälvis esikoha võistkond "Märt ja Sõbrad”.

Võistluse protokoll

Halika õunatalu vooru ja ubinapäeva fantaasiavooru roogasid küpsetasid võistkonnad: Grillministeerium, Õunaussid (Tallinna TTK õpetajad), 3 Õuna (Tallinna TTK õpilased) ja Märt ja Sõbrad.

Võistlustöid hindasid Eesti Grilliliidu kohtunikud: Annely Sander, Siret Kuldkepp, Margit Gruuse, Jaanus Alliksoo, Tõnu Ennemuist ja Aarne Rosenstrauch.

Fantaasiavooru esitluse eripreemia pälvis võistkond Märt ja Sõbrad. Eripreemia atraktiivseima grilliaparaadi eest pälvis võistkond 3 Õuna endatuunitud ja disainitud söegrilli eest.

Fantaasiavooru võitja võistkonna Märt ja Sõbrad kapten Märt Jamnes: "Meie fantaasiavooru töö nimi oli "Muusikaline õunalõuna" (menüüd saab vaadata siit). Lisaks menüüs pakutule serveerisime ka õunamahla mis on ankrus laagerdunud 5 aastat ja mida kiitis isegi Jaani Hanso siidrimeister".

Viimsi Ubinapäeva programmm oli sisukas ja tihe. Lisaks õunagrillimise meistrivõistlustele oli avatud ka traditsiooniline Viimsi taluturg, lapsed said teha õunatrükki, Päidre puukool õpetas viljapuid lõikama, grillimeistrid tutvustasid õunagrillimise nippe, kuulutati välja Parim Ubinahoidis, tutvustati õunasiidri valmistamise võimalikkust kodusel meetodil ning istutati vaarikaid ja viljapuid.

Eesti meistrivõistlused õunagrillimises korraldas Eesti Grilliliit koostöös Viimsi Vabaõhumuuseumiga. Eesti Grilliliidu 2015. aasta võistlushooaja korralduspartnerid on Reola Gaas, Bauhof, Santa Maria, Rakvere Lihakombinaat, Tallegg, Kaupmees, Campingaz (Matkasport), Aura (A.Le Coq), GrillonBBQ, BBQ Entertainment (Enn Tobreluts), Nikon, EVG Print ja Netiarve.ee.

Eesti Grilliliidu võistluskalender: www.grilliliit.ee 

Lisainfo:
Auris Rätsep
Võistluse peakohtunik
504 3000, liit@grilliliit.ee 
www.grilliliit.ee 

Eesti meistrivõistlused õunagrillimises 2015 partnerid

     
rannarahva muuseum

Korralduspartner

halika taluoun

Õunapartner

Reola Gaas

Gaasipartner

santa maria

Maitseainepartner

Campingaz

Grillipartner

alecoq

Joogipartner

fest

Auhinnapartner

grillon bbq

Söepartner

armasta eesti toitu
 
Koostööpartner

Grillipood
 
Grillipood 

Nikon

Fotopartner 

EVG Print

Trükipartner  

egl

Korraldaja 

Netiarve


Arvepartner 

 

2015. aasta Saaremaa parim grillija on võistkond Mamma ja lapsed

2015 saaremaa

Laupäeval, 12. septembril, toimusid Muhu saarel Koguva külas Saaremaa meistrivõistlused grillimises. Võistlusel osales 6 võistkonda. Üldarvestuses pälvis esikoha võistkond "Mamma ja lapsed”.

Võistluse protokoll

Saaremaa räimevooru, Saaremaa ahvenavooru ja Saaremaa fantaasiavooru roogasid küpsetasid võistkonnad: 3 paksu, Väike Ufo, Koguva sadama kohvik, Perekond Toidufestival, Mamma ja lapsed ja Ilusad varbad.

Võistlustöid hindasid Eesti Grilliliidu kohtunikud: Kersti Sääsk, Villu Sääsk, Merle Lepind, Olev Rõõmussaar, Kutt Niinepuu ja Katrin Kuusik.

Fantaasiavooru esitluse eripreemia pälvis võistkond 3 paksu, kellele anti eripreemia ka atraktiivseima võistlusplatsi eest.

Fantaasiavooru võitja võistkonna Mamma ja lapsed kapten Malle: "Meie fantaasiavooru töö nimi oli "Muhu talu lõunalaud", see on siis roog mida serveeritakse töökale saare inimesele. Räimedel võtsime kõhud lahti ja tegime nendest grillitud räimerullid tilli ja võiga. Räim oli lõunalaual kala eest ja "lihaks" oli värske haug, samuti grillituna. Haugi puhul küpsetasime fileed, mida maitsestasime või, tilli ja soolaga. Tavaliselt me eriti maitseaineid ei kasuta, sest kalal peab säilima kala maitse. Roale serveerisime garneeringuks grillitud sibulaid ja keedetuna ilusat kollast oma põllu kartulit "Laura".

"Eesti Grilliliidul on hea meel üle pika aja taas korraldada võistlus Saare maakonnas ja eriti looduskaunis Koguva sadamas. Saaremaa Toidufestivali korraldajad koostöös Koguva sadamaga on kokku pannud sisuka päevakava ning teinud head eeltööd võistluse läbiviimiseks ja rõõmu teeb ka suurepärane ja tasemel kultuuriprogramm", oli Eesti Grilliliidu võistluste läbiviija Auris Rätsep kordaläinud sündmusega igati rahul.

Saaremaa meistrivõistlused grillimises korraldas Eesti Grilliliit koostöös Saaremaa Toidufestivali ja Koguva Sadamaga. Eesti Grilliliidu 2015. aasta võistlushooaja korralduspartnerid on Reola Gaas, Bauhof, Santa Maria, Rakvere Lihakombinaat, Tallegg, Kaupmees, Campingaz (Matkasport), Aura (A.Le Coq), GrillonBBQ, BBQ Entertainment (Enn Tobreluts), Nikon, EVG Print ja Netiarve.ee.

Eesti Grilliliidu võistluskalender: www.grilliliit.ee 

Lisainfo:
Auris Rätsep
Võistluse peakohtunik
504 3000, liit@grilliliit.ee
www.grilliliit.ee 

Saaremaa meistrivõistlused grillimises 2015 partnerid

     
saaremaa toidufestival

Korralduspartner

saare fish export

Partner

koguva

Partner

saare hobe

Partner

leedevalja

Partner

Reola Gaas

Gaasipartner

Bauhof

Toetaja

santa maria

Maitseainepartner

Campingaz

Grillipartner

alecoq

Joogipartner

fest

Auhinnapartner

grillon bbq

Söepartner

Grillimess

Reklaamipartner

armasta eesti toitu
 
Koostööpartner

Grillipood

Grillipood

Nikon

Fotopartner 

EVG Print

Trükipartner  

Netiarve


Arvepartner 

 

egl

Korraldaja 

 

Veel artikleid...